Nyársapát Község Önkormányzata 34.773.489.- Ft uniós és hazai támogatást nyert a Megújuló energiahordozó - felhasználás növelése című pályázati konstrukción az Új Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltsége bruttó 34.773.489.- Ft. A támogatási intenzitás 100%

Az Önkormányzat intézményein a napelemes rendszer telepítésének kivitelezése 2014. szeptember 08-án befejeződött.

Összesen 139 db Schutten Solar STP-6 250 WP egységteljesítésű napelem kerül telepítésre az intézmények (Óvoda, Művelődési Ház, Polgármesteri Hivatal és Általános Iskola) tetőfelületén. A napelemek által megtermelt egyenáramot inverterek alakítják kisfeszültségű váltóárammá, mely közvetlenül az adott beruházási helyszín fogyasztói hálózatába kerül betáplálásra.

A hasznosítható villamos energia mennyisége a beruházónál elsősorban, mint „rezsi" megtakarítás jelentkezik, de nagyobb léptékben gondolkodva ez a megtakarítás hozzájárul a hagyományos erőműveknél felhasználásra kerülő energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez, ami egyben az ország ÜHG kibocsájtásának mérsékléséhez is vezet.

A projekt kezdés dátuma 2014.05.12., a befejezés dátuma pedig 2014.09.08.

A fejlesztés eredményeképpen Nyársapát Község Önkormányzata jelentős költségeket takaríthat meg, amiket ez által más fejlesztésekre fordíthat.