A Bolyhos és Fia Bt. 13 850 000 Ft uniós és hazai támogatást nyert a Megújuló energiahordozó - felhasználás növelése című pályázati konstrukción az Új Széchenyi Terv keretén belül. A projekt összköltségvetése bruttó 27 700 000 Ft. A támogatási intenzitás 50%.

A Bolyhos és Fia Bt. napelemes (villamosenergia-termelő) rendszerének kiépítése saját elektromos fogyasztása céljából 2014. június 13-án befejeződött.

Összesen 148 db 250 WP egységteljesítésű napelem került telepítésre az üzem tetőfelületén, ami így 37 kWp névleges teljesítményű napelemes kiserőműnek felel meg. A napelemek által megtermelt egyenáramot inverterek alakítják kisfeszültségű váltóárammá, mely közvetlenül az adott beruházási helyszín fogyasztói hálózatába kerül betáplálásra. A hasznosítható villamos energia mennyisége a beruházónál elsősorban, mint „rezsi” megtakarítás jelentkezik, de nagyobb léptékben gondolkodva ez a megtakarítás hozzájárul a hagyományos erőműveknél felhasználásra kerülő energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez, ami egyben az ország ÜHG kibocsájtásának mérsékléséhez is vezet. Jelen projekt megvalósulása példaként szolgálhat más magán vagy önkormányzati beruházók előtt, hogy a napenergia hasznosítás nem csupán álom, hanem realitás.

A projekt kezdés dátuma 2013.12.16., a projekt befejezésének dátuma pedig 2014.06.13.

A fejlesztés eredményeképpen a Bolyhos és Fia Bt. jelentős költségeket takaríthat meg, amiket ez által más fejlesztésekre fordíthat.